Netiquette

Beste fotografie-liefhebbers,

Wij willen graag voor iedere deelnemer een aangename communicatie mogelijk maken. Daarom verzoeken we om beleefde omgangsvormen binnen onze community. Houd er rekening mee dat aan de andere kant van het beeldscherm mensen zitten, door wie je ook in het echte leven goed behandeld wilt worden.

Netiquette regels:

Schrijf duidelijk:
Als je een bijdrage publiceert, dien je er rekening mee te houden, dat deze bijdrage door mensen in heel Europa wordt gelezen. Vermijd regionale dialecten en schrijf in duidelijke, hele zinnen. Schrijf zo dat iedereen jouw bijdrage kan begrijpen.

Wees vriendelijk:
Vriendelijkheid bevordert de communicatie. Als je iets leest of ziet wat je leuk vindt, deel dat dan mee. Val andere deelnemers niet persoonlijk aan. Beledig niemand en let op het taalgebruik. Ironie en dubbelzinnige opmerkingen worden vaak onjuist geïnterpreteerd. Formuleer kritiek beleefd en zakelijk.

Respecteer de mening van anderen:
Blijf ook zakelijk als één van jouw foto's of bijdrages bekritiseerd of negatief beoordeeld wordt. Lees de bijdrage rustig door, denk na over het antwoord en schrijf een zakelijk commentaar. Koester geen wrok, vergeef beledigingen en verontschuldig je als dat nodig is.

Let op de inhoud:
Racistische, seksistische of andere inhouden in strijd met de mensenrechten wensen we hier niet zien.

Als je je aan deze eenvoudige omgangsvormen houdt, kunnen we allemaal genieten van een interessant forum en een spannende wedstrijd met een levendige uitwisseling van foto's en meningen. Veel plezier!

global.drag_and_drop.header
global.drag_and_drop.description